Pentulaatikolla

Tuoreena kasvattajana elämä on ihmeellistä. Pieniä russelinalkuja voisi tuijottaa loputtomiin, toisaalta oma rakas ja niin tuttu koira näyttää itsestään uusia piirteitä.

Flirtti on loistava emä. Pentulaatikosta ei lähde pois kuin kantamalla. Pikkuisiaan pesee säännöllisesti. Tarvittaessa siirtää pennun suussaan lähemmäksi, jos pikkuinen on lähtenyt liian kauas (tuo kantaminen on minulle ihan uutta - piti oikein Flirtin kasvattajalta kysyä, onko russeleille tavallista).
Pääsin näkemään ensimmäisen kakan syönnin - hieman piti Flirtin miettiä, että mitähän tämä on ja mitä tälle pitäisi tehdä. Flirtti tiputti kakan ensin lattialle ja vasta sitten päätti syödä sen 😊.

Pennut ovat ahkerasti syömässä. Ekan vuorokauden jälkeen esikoisen paino oli noussut 10 g, muilla vähän enemmän (ja tytöllä eniten: 22 g). Maitoa taitaa siis tulla riittävästi.

Alussa Flirtti muutaman kerran istui ja lösähti makaamaan pennun päälle, mutta uskoisin että se johtui lähinnä sektion rauhoituksesta. Nyt, kun nukutusaine on kokonaan poistunut, se varoo pentujaan hyvin.

Minulle mussukka heiluttaa häntäänsä aina kun tulen paikalle ja sain minä jo muutamia pusujakin nenänpäähän.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Pennut syntyivät

Lomareissulla Hollannissa