Aurinko!

Aurinko

Tämän päivityksen varsinainen tarkoitus on kertoa viime päivistä, mutta ihan on pakko aloittaa tällä:
Ulkona paistaa AURINKO!


Olipas mahtava avata aamulla verhot ajatellen, että pakko kai se on sinne vesisateeseen lähteä juoksulenkille ja huomata, että taivas on sininen! Ja koiristakin huomasi, että lenkkeily oli paljon mukavampaa, kun keli oli kiva.
Yllä olevasta voi siis päätellä, että viime päivinä keli ei ole ollut kiva. Itseasiassa lenkit ollaan kyllä onnistuttu tekemään vesisateiden väleissä, mutta sitä vettä on tullut. Ja on ukkostanut. Uutisista päätellen viimeisen parin päivän aikana täällä meidän suunnalla on ukkostanut ihan siten, että pelastuslaitoksellakin on ollut töitä.

Ukkonen

Eilen oli ensimmäinen kerta, kun Fido reagoi ukkoseen (toisaalta en ole kyllä ollenkaan varma, onko se aiemmin elämässään joutunut tuollaista ukkosta kokemaan). Poika oli todella levoton ja ravasi edestakaisin - mistään ei löytynyt hyvää paikkaa. Ei ennen kuin emäntä tajusi avata vessanoven: sinnehän ne molemmat sitten painuivat ukkosta piiloon.

Astuminen

Ensi kuun alussa tulee vuosi täyteen Fidon kastroinnista. Meidän elämä on kyllä sen myötä helpottunut huomattavasti. Hajut eivät enää kiinnosta niin paljoa, tosin nyt ovat alkaneet riistan hajut kiinnostamaan enemmän. Myöskään naapurinarttujen juoksuihin ei olla reagoitu yhtä voimakkaasti kuin ennen vanhaan olisi reagoitu. Ja Fazun juoksun aikanahan huomattiin, että jätkä oli hieman hämillään.
Mutta ei se itse astumishalu ole kyllä mihinkään kadonnut. Fidohan on ollut pienestä pitäen (itse asiassa pentulaatikosta) kova astumaan lelujaan, peittoja, tyynyjä jne. Nuorena poikana tuo astuminen meni siihen pisteeseen, että siitä piti jo alkaa komentamaan (ja sillähän oli sitten se vaikutus, että emännän silmien edessä ei voinut morsiantakaan astua vaan piti päästä rauhaan). Joka tapauksessa siis, astumishalut ovat edelleen voimissaan ja Fido astuu säännöllisesti kahta "morsiantaan".
Katsokaa tuota ilmettä....

 Treeniuutisia

Eilen emäntä kävi POKSin (www.poks.fi) hallilla Fazun kanssa näyttäytymässä, koska iloksemme saimme agilityn pienryhmäpaikan. Jospa tuo toisi nyt edes hieman säännöllisyyttä tuohon treenaamiseen - vaikka taukoja etelän viikkojen vuoksi aina tuleekin. 
Fazu hurmasi hallilla olijat pyllyn pyörityksellään, kaikki ihmiset olivat taas niin kovin kivoja. 
Meille tehtiin siis lyhyt "hallittavuustesti" eli teimme lyhyen radan siten, että radan laidalla oli koira (jota kohti rata kulki). Tarkoitus oli siis varmistaa, että Fazu ei ole aggressiivinen toisia koiria kohtaan (ja että se on hallinnassa). No, toinen koira ei kyllä yhtään kiinnostanut, mutta siellä oli myös kolmas ihminen, joka piti tietenkin käydä moikkaamassa - niin meidän Fazua. Ilmeisesti tuo ei kuitenkaan haitannut, koska meidät hyväksyttiin pienryhmään treenaamaan. Jatkossa siis käymme maanantaisin treeneissä.

Vielä kun saa tuolle Fidolle tokon pienryhmäpaikan, niin sitten emäntä on tosi tosi iloinen.


P.S Ei se aurinko enää paista....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Syyslomavisiitti rodun pääerikoisnäyttelyyn

Pennut syntyivät