Mätsärissä

Koirat pääsivät pitkästä aikaa esiintymään Joensuun Seudun Vesipelastuskoirat JoVe ry:n mätsärissä tänä iltana.

Keli oli mitä mainioin - vähän meinasi ripsiä vettä, mutta onneksi sade alkoi vasta, kun olimme kotimatkalla.

Sekä Fido että Fayza olivat "Aikuiset koirat" -luokassa. Fidolle tämä olikin ensimmäinen esiintyminen sitten kastroinnin eikä emäntä meinannut edes pallien puuttumista muistaa. Tuomari haroi tyhjää ja oli hämmentyneen näköinen, vasta sitten emäntä muisti tämän pienen yksityiskohdan.

Fido oli kehässä kuin vanha tekijä. Seisominen meni satunnaista emännän komentamista lukuunottamatta hienosti, tutkimisessa ei ollut mitään ongelmia ja jätkä liikkuu hienosti. Koko tapahtuman ajan Fido käyttäytyi todella kauniisti - ainoat haukkumiset olivat emännän komentamista. Fido saikin olla pitkän aikaa kehän äärellä ja emäntä vei sen autoon vasta sitten kun oli Fazun vuoro. Fido sai esiintymisestään punaisen nauhan.

Fazu oli intopinkeenä päästessään pois autosta. Pylly heilui ja neiti oli menossa joka paikkaan. Hienosti se rauhoittui esiintymään ja mikä hienointa, häntä heilui koko kehässä olon ajan. Tutkiminen - se miksi mätsäreissä käydään - ei vieläkään ole kivaa, mutta siitä selvittiin vain hieman painautumalla. Ja heti sen jälkeen häntä ja pylly vispasivat jälleen.
Fazukin sai esiintymisestään punaisen nauhan.

Punaisten kehään emäntä tarvitsikin sitten apukäsiä - paljon kiitoksia Katja avusta! Fazu lähti hienosti Katjan matkaan ja seisoi Katjan käsissä nätisti. Vasta liikkeelle lähdettäessä Fazu huomasi emännän ja sen jälkeen neiti veti kuin hyeena :).
Fazu käteltiin kehästä pois ekassa satsissa, Fido sai vielä siinä jatkaa. Pian kuitenkin Fidokin sai lähtöpassit. Eli ei menestystä eikä mammonaa tällä kerralla :).

Mutta sitäkin enemmän arvokasta harjoitusta Fazulla ja hauskanpitoa Fidolle. Täytyy sanoa, että Fidon kanssa oli ilo olla tapahtumassa. Emännän pitäisi lopettaa se Fidon aliarviointi - kyllä se osaa käyttäytyä! Nih!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Pennut syntyivät

Lomareissulla Hollannissa