Mökkireissu ja agilityä (+käärme)

Tänään koirat pääsivät isännän kanssa taas käymään mökillä sillä välin kun emäntä teki töitä. Kuvia ei ole tarjota, koska isännän mielestä se oli sitä samaa: söivät mustikoita, juoksivat, söivät mustikoita, juoksivat, söivät mustikoita.... Fido kävi kahlaamassa, mutta uimaan eivät menneet kun vesi oli liian korkealla.

Illalla Fazu ja emäntä aloittivat pitkästä aikaa agilitytreenit. 19.7 kirjoittelinkin, että pääsimme POKSn pienryhmään. Ja tänään oli tosiaan ensimmäisten treenien aika. Pienryhmässä on kuulemma 7 koiraa, mutta tällä kerralla paikalla oli vain neljä. Sunnuntain ryhmä tekee kuulemma aina radan valmiiksi, ja me sitten pääsemme hyödyntämään valmista rataa.

Radalla oli 21 estettä ja muutamia vaikeita kohtia. Olisi tehnyt hyvää emännän päästä harjoittelemaan ohjauskuvioita, mutta tällä kerralla tavoite oli aivan muualla: saada Fazu rentoutumaan uudessa ryhmässä. Tyttöä jänskätti vallan mahdottomasti ja mm. pussi ja rengas olivat varsin mörköjä. Niistä selvittiin muutamilla palkatuilla toistoilla. Sitten mörköksi tuli U-putki, johon piti mennä toista kertaa. Kun ei uskalla niin ei uskalla - lopetettiin ensimmäinen kerta siihen ja Fazu pääsi autoon lepäämään.

Toisella kerralla lisättiin palkkaamista alustoilta ja yleensäkin palkkaamista. Ja johan alkoi ilo irrota ja tyttö rentoutua. Eli tavoite saavutettiin - Fazulla oli kivaa treeneissä! Kaikki ekalla kerralla vaikeat kohdat tehtiin iloisesti ja vauhtiakin alkoi löytyä. Tästä on oikein hyvä jatkaa.

Ja tuo otsikon käärme... unohtui kirjoittaa noihin viikonloppupäivityksiin, että nähtiin sitten kesän ensimmäinen elävä kyykäärme. Kuolleita, auton alle jääneitä on nähty jo useita, mutta nyt nähtiin se elävä. Noin 50 metriä aiemmin oli kuollut käärme ja juuri emäntä ehti sanoa isännälle, että eihän täällä käärmeitä liiku, kun siinä se oli - noin 30-40 cm pitkä paksu kyy. Näytti oikeasti siltä, että se oli juuri syönyt, se oli niin paksu. Tie oli onneksi leveä ja pääsimme kiertämään lieron kaukaa. Sen jälkeen ei kyllä tehnyt mieli päästää koiria haistelemaan tien viereen....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Pennut syntyivät

Lomareissulla Hollannissa