Kesälomailua

Kauan odotettu loma alkoi viikko sitten.

Keskiviikkona auto starttasi suuntanaan Seinäjoki. Ajelimme siis syksyisessä kelissä (+9 astetta, vesisade ja kova tuuli) läpi Suomen ja alkuillasta olimme Akiran kotona (Featherfox Akira FidoMido). Paljon kiitoksia Maiju-Kaisa ja Jouni vieraanvaraisuudesta!

Pari tuntia siinä vierähti, varmasti olisi mennyt enemmänkin. Akiran luonne on ihan nappi - todella avoin, reipas pyllynpyörittäjä. Emäntä vähän mietti, että noinkohan poika muistaa yli vuoden takaa kasvattajaansa, mutta taisi tuo muistaa. Ilopissatkin lirahtivat lattialle - tulipa kasvattaja-tädille hyvä mieli ;).

Maiju-Kaisa ja Jouni ovat tehneet hienoa työtä pojan kouluttamisessa ja nyt on käynnissä jo tokon jatkokurssi. Tsemppiä treenailuun - toivottavasti poju joskus nähdään tokokokeissakin.

Tässä pari kuvaa pojasta. Se on veljeksistä ehdottomasti pienikokoisin (silmällä arvioituna säkä on max 41 cm) ja valkoiset osat ovat puhtaan valkoisia. Turkki on isä-Fidon tyyliin hieman ilmava ja laineikas. Todella harmi, että pojalla on alapurenta.

Yövyimme Seinäjoella leirintäalueen mökissä ja torstaina lähdimme kauniissa auringonpaisteessa kiertämään Kyrkösjärveä. Aikaa kierrokseen meni lähes neljä tuntia, matkaa kertyi noin 15.5 km. Ja välillä tietenkin kuvattiin.
Matka jatkui Tuuriin - vartavasten katsomaan sitä suurta ihmettä eli Kyläkauppaa. Olihan tuo... miten sen nyt sanoisi... no, ei meidän paikka ollenkaan. Kyllä me vähän ostoksilla käytiin, mutta ei se silti sytyttänyt.

Sen jälkeen ajettiinkin jatkamaan sukulointia, tällä kerralla ihmissukulointia. Mentiin siis Orivedelle, jossa yövytiin pari yötä ja käytiin tapaamassa emännän 87-vuotiasta mummua. Teräsmummu oli ostanut täytekakun, kun perjantaina oli Lassin nimipäivä. Eli syötiin sitten kakkua. Ja käytiin hautausmaalta etsimässä emännän vaarin ja sedän haudat - sytytettiin heille kynttilät.

Lyhyt lomamatka päättyi lauantaina ja sunnuntain emäntä oli POKS:n agilitykisoissa töissä. Päivä oli aurinkoinen, uudet seurakaverit on kaikki kovin mukavia ja radalla liiteli monta kooikeria. Päivä oli siis melkoisen mukava :).

Tänä aamuna koirat joutuivat heti aamusta eläinlääkäriin, kun kävimme hakemassa ensimmäiset madotusleimat. Koska olemme menossa 8.9. alle 24 tunnin matkalle Viroon, koirat pitää madottaa kahdesti ennen ja vielä kerran reissun jälkeen. Muutama päivä on tullut jo mietittyä, olisiko Fayzalla juoksu alkamassa - se on merkkaillut paljon ja takakarvoissa on näkynyt verta. Mutta kun edellisestä juoksusta on vasta 4,5 kuukautta ja synnytyksen jälkivuotoakin oli melko pitkään, niin olen vaan ajatellut sen olevan jälkivuotoa. Nyt lääkärissä kysäisin siitä jälkivuodosta ja samalla nostin Fayzan "katolleen". Ja joo, kyllähän sieltä ihan juoksuvuotoa tulee. Siis neiti juoksee TAAS! Että se niistä treeneistä sitten.

Onhan tässä se hyvä puoli, että nyt ei sitten mene syksyn hajutreenit eikä loppuvuodelle suunnitellut näyttelyt juoksun takia pieleen. En olisi kuitenkaan vielä juoksua toivonut - innoissani olin odottanut treenaamista tytön kanssa.

Mutta LOMA jatkuu! Perjantai-ilta ja lauantai menee kooikerhondjien parissa, kun Kiteellä on kesäpäivät. Kivaa, kivaa!

Kommentit

 1. Mukavaa lomaa teille! No, meillä taas koulu-urakka alkaa...Toivottavasti arkitottis ryhmä syntyisi, mutta jos ei niin katsellaan muita koulutuksia siten myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Petra,
   hyviä koulupäiviä!

   Arkitottiskurssi toteutuu, joten tervetuloa sitten taas treenailemaan syyskuun lopussa.

   Saija

   Poista
 2. Jess!! Ihanaa!! Me pelättiin jo pahinta, ettei sitä koko tule ja joututaan Joensuuhun ajelemaan. Hyvä juttu, ja tosi mukava kuulla!!

  Me emme vaan pääse luennolle, kun olemme Turkissa silloin. Tai tulossa pois ja Nemo on kasvattajalla hoidossa. Mutta luulempa, kun viimeksi olimma niin ei varmaan säännöt ole muuttuneet :) No siitä lähemoänä sitten lisää.

  Muuten voidaanko me laittaa tää teidän blogi meiän lukulistalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luennossa ei ole mitään uutta eli ei haittaa, vaikka et pääse paikalle.

   Ja tottakai voit laittaa blogin lukulistallesi :).

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Syyslomavisiitti rodun pääerikoisnäyttelyyn

Pennut syntyivät