Matkalla Tromssassa

Huh huh - olipahan matka!

Teimme yrityksemme ensimmäisen näyttelymatkan Norjan Tromssaan viime viikonloppuna. Kukonlaulun aikaan lauantaiaamuna starttasimme kotoa mukanamme sekä Fido että Fayza - Fido vain turistin virkaa pitämässä.

Ensin matkaan haettiin Henna ja pojat ja sen jälkeen ajettiin Kuopioon hakemaan pari muuta asiakasta.

Sitten alkoi pitkä ajomatka kohti Oterenia. Illalla Suomen aikaa vähän ennen yhdeksää olimme hotellilla ja tarkoitus oli saada hyvät yöunet ennen seuraavan päivän rasituksia. No, ihan niin ei ainakaan minulla käynyt, sillä hotellin (Welcome Inn Hotel Lyngskroa) omistaja päätti toivottaa meidät tervetulleeksi tulemalla huutamaan, että koirat eivät saa sitten päästää ääntäkään tai lennämme kaikki pihalle. Että juu - rahat kyllä kelpasivat ja alusta asti olivat tienneet, että koiria on tulossa, sillä kerroin sen jo tarjouspyynnössäni. Eipä siis tarvitse tuohon hotelliin toiste mennä.

Koska Fido on kovin ääniherkkä koira, en ottanut riskiä että se kommentoi jotain ulkopuolelta kuuluvaa ääntä - siispä nukuin Fidon kanssa sen yön autossa. Ja senhän tietää, että meikäläinen ei nukkunut hyvin. Fido kyllä sitäkin paremmin.

Sunnuntaiaamuna aamupalan jälkeen ajoimme näyttelypaikalle Tromssaan. Maisemat olivat upeat ja keli vieläkin hienompi. Kuvia tulee todennäköisesti ensi viikolla, kun taas kotiudun. Näyttelypaikka itsessään oli todella pieni ja jo 9.30 kaikki parkkipaikat olivat täynnä. Onneksi meillä oli tarkoituskin vain purkaa tavarat ja sen jälkeen Lassi siirtyi auton kanssa kauemmaksi odottamaan.

Koohottimet olivat kehässä aikataulun mukaisesti. Pääsin tällä kerralla itsekin kehään pyörähtämään, kun juoksutin Shantin valioluokassa. Shanti sai tällä kerralla ERI:n ja oli luokan 3. Preeti sai myös ERIn sekä SA:n, oli valioluokan 2. ja PU-kisassa 3. saaden vara-cacibin.

Henna esitti jälleen Fazu-palleron ja neitokainen näytti jopa nauttivan kehässä olostaan. Ja mikä parasta, se ei yhtään väistänyt tuomarin tutkimista. Tällä kerralla tuloksena ERI ja valioluokan 2. sija. Arvostelu löytyy linkin takaa. Paljon kiitoksia Hennalle jälleen esittämisestä!

Kehän jälkeen kiirehdimme toiseen paikkaan eli Henna meni poikien kanssa vielä agilityyn. Molemmilla pojilla oli kaksi rataa. Hienosti menivät taas molemmat, vaikka Shanti saikin hylyt molemmilta radoilta ja Preetikin agilityradalta. Sen sijaan hyppyradalta Preeti ja Henna tekivät hienon 0-tuloksen, joka tuotti hyppysertin ja kisan voiton. Paljon onnea taitavat!

Neljän maissa pääsimme starttaamaan kohti Suomea eli alkoi pitkä ja rankka kotimatka. Maanantaiaamuna puoli seitsemän maissa jätimme asiakkaat Kuopioon ja siitä jatkoimme kohti Joensuuta. Vihdoin kymmenen maissa Citroenin keula kääntyi kotipihalle.

Koirat olivat hyvin väsyneitä, ja niin olivat omistajatkin.

Kommentit

 1. Kiitos antoisasta reissusta ja kaikesta avusta! Rauno Virta mudillaan nappasi sen ykköspaikan hypärillä ja valioituikin samalla kerralla, me Pren kanssa tultiin toisiksi. Vaan serti se silti saatiin kotiintuomisiksi :)

  VastaaPoista
 2. Kehäsihteeri näköjään oli taitava lyhentämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli vain tuttuja sanoja :). Tuotahan ei muuten Suomessa saisi edes tehdä - siis lyhentää.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Syyslomavisiitti rodun pääerikoisnäyttelyyn

Pennut syntyivät