Nytkö se talvi tuli?

Voisiko nyt jo olla luottavainen sen suhteen, että talvi olisi saapunut? Eilen pakkasta oli koko päivän yli kymmenen astetta ja sama näyttää jatkuvan tänäänkin. Edellisistä takapihakuvista on reilu viikko (ks 22.11.2012) - nämä näyttävät vähän erilaisilta.Onhan tässä viikonaikana ehditty vähän muutakin kuin ulkoilua ja lenkkeilyä.

Keskiviikkona Fido pääsi hieroja-Helin käsittelyyn. Poika oli istunut välillä Helin sylissä ja mitä ilmeisimmin muutenkin pitänyt kokemastaan muutamia hetkiä lukuunottamatta. Jumeja sieltä vieläkin löytyi - pitääkin muistaa varata uusi aika.

Torstaina oli Fidon tokotreenien aika. Poika oli jälleen aivan innoissaan, kun pääsi hommiin. Tällä kerralla treenailtiin paikallaolon, seuraamisen ja seuraamisesta maahanmenon lisäksi merkkiä. Minä päätin kokeilla, josko opetus onnistuisi siten, että Fido kiertää merkin käskystä ja se pysäytetään Seis-käskyllä merkille. Aluksi herra kävi tökkimässä merkkiä - kaikenlaista nenällätökkimistä kun on tullut treenailtua. Muutaman avustetun kiertämisen jälkeen herra alkoikin kiertämään merkkiä pelkällä käskyllä. En vielä siis pysäyttänyt sitä merkille vaan tehtiin pelkkää kiertämistä. Loppuvaiheessa vaihdoin käskynkin jo Merkki-käskyksi. Ei mennyt poika sekaisin.
Ai niin, yksi tärkeä asia, jota treenailtiin, oli tauot. Eli mitä koira tekee kokeessa silloin, kun tuomari selittää eikä tehdä mitään. Koska Fidon "en-tee-mitään" taito on noin yhden sekunnin luokkaa, päätin että se käsketään maahan odottamaan seuraavaa tehtävää. Se alkoi nyt ainakin toimimaan. Mutta pitää siis treenata.

Fazu ei ole päässyt ohjattuihin treeneihin tälläkään viikolla, mutta hajutreenejä on toki tehty. Eilen treenin aiheena oli etäisyys ja yleistäminen. Fayza joutui siis ensimmäisen kerran irtoamaan ohjaajasta poispäin purkille. Treeni tehtiin yhdellä purkilla, jotta ei tullut liikaa vaikeustasoa. Kolmen sarjan jälkeen siirryttiin ensimmäisen kerran pois koirahuoneesta - lähdettiin siis yleistämään. Nopeasti Fayza näytti, että nyt tuli liikaa uutta (alkoi tarjoamaan turvaan-temppua, maahanmenoa jne), joten tehtiin muutama helppo toisto välissä. Hauska oli myös huomata, kuinka tuo nenän ja aivojen käyttö rasittaa koiraa: treeniä tehtiin siis yhteensä 6 x 10 toistoa, mutta silti lopputoistoissa neitokainen läähätti ihan huomattavasti.

Kommentit

 1. Toivottavasti tuli, sitä ollaan odotettu, ainakin meillä!
  Mukavia treenihetkiä sinnekin!

  Oletteko muuten jossain tokoryhmässä, vai treenaatteko kotona? :)

  Terveisin, Nemo ja Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsimme Fidon kanssa POKS:n tokoryhmään. Valitettavasti vaan nuo meidän etelän viikot aiheuttavat meille paljon poissaoloja.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Syyslomavisiitti rodun pääerikoisnäyttelyyn

Pennut syntyivät