Vihdoin kotona!

Taas meni viikko etelässä töissä. Koirat olivat mukana, mutta joutuivat viettämään paljon aikaa ilman minua - onneksi Fido ja Fazu nauttivat olostaan vanhempieni luona Epun seurassa.

Alkuviikon oli huonot, märät kelit ja se näkyi Fidon lenkkeilyhalukkuudessa. Jätkä ei ole koskaan kotona samanlainen perässävedettävä - toisaalta se saa kyllä täällä kotona olla lenkeillä suurimmaksi osaksi vapaana. Loppuviikosta kelit kuivuivat ja alkoi pojastakin löytyä vauhtia.

Fazun kanssa käytiin tiistaina erikoisetsintäkurssilla. Treenattiin seinällä ja ilmaisua purkilla.
Seinällä haju oli vain yhdessä reiässä neljästä ja hajun paikkaa siirrettiin epäsäännöllisesti. Erkku auttoi minua lukemalla suunnitelmaani eli minun ei tarvinnut yrittää lukea paperia vaan sain keskittyä koiraan. Fazu on todella nopea oppimaan ja ennakoimaan rytmit - on siis pakko tehdä suunnitelma, jolla kaikki rytmit rikotaan. Esim. kun kaksi kertaa oli siirrytty vasemmalle, se meni välittömästi yhden reiän vasemmalle edellisen palkan jälkeen vaikka haju ei ollut siellä.
Ilmaisussa keskityttiin lähinnä minun palkkakäteeni ja siihen, että Fazun kuono oli suorassa naksautusvaiheessa. Joutuu kyllä tosissaan keskittymään, että käsi ei liiku liian aikaisin. Lisäksi huomasimme, että ilmeisesti naksautus tuntuu purkissa, koska Fazu nostaa kuonon irti heti kun aloitan naksautuksen.
Seuraava treenikerta on vasta joulukuun alussa, joten nyt pitää taas keskittyä treenaamaan yksinään kotona.

Torstaina kävin äidin kanssa Helsingin kaupunginteatterissa katsomassa Yksi mies, kaksi pomoa. Kylläpä sai nauraa :).

Ja tänään sitten ajeltiin takaisin kotiin. Koirat sekosivat, kun näkivät Lassin :) ja tällä hetkellä ne ovat todella tyytyväisen näköisinä täydessä unessa.

Ai niin, Eppu näytti viikon aikana taas taitonsa, miten pöydiltä löydetään syötävät. Ensin se tiputti kirjoituspöydältä minun reppuni, jossa oli Fazun treenipurkit ja koulutustaskuni - ei siis herkkuja, mutta hajut kuitenkin. Tänään se oli jotenkin onnistunut ylettämään koirien kassiin, jossa oli toinen namitasku "täynnä" ZiwiPeakia - ne oli sitten syöty. Siinä on kyllä sitkeä jätkä, joka tekee mitä vaan ruoan suhteen ;).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Pennut syntyivät

Lomareissulla Hollannissa