Muutama lääkäriuutinen

Fido kävi perjantaina silmäkontrollissa Lahden Vethausissa. Pojalla on ollut kesästä 2010 uveiitti eli silmän sisäinen tulehdus. Pikkuhiljaa sitä on saatu paranemaan siten, että viimeiseen kolmeen kuukauteen ei ole enää tarvinnut laittaa tippoja kuin vasempaan silmään.

Lääkäristä tuli hyviä uutisia. Myös vasen silmä näyttää oikein hyvältä eikä tulehdusta enää ole. Silmän valkuaisessa näkyvä punainen viiru on vain pintaverisuoni eikä siitä tarvitse olla huolissaan. Tipat vaihdettiin toiseen merkkiin ja niiden kanssa pyritään vain yhteen tippaan päivässä. Ja jos kaikki menee hyvin, seuraava kontrolli on vasta vuoden kuluttua.

Eppukin kävi perjantaina lääkärissä. Nyt alkaa vanhassa herrassa (12 v 10 kk) jo ikä näkyä. Juuri kun on selvitty suolistotulehduksesta, tilalle tuli pissatulehdus. Ja toisesta polvesta löytyi nivelrikko. Eppu on parina viime viikkona ollut hidas käynnistymään aamulla ja lenkillä on mennyt ensimmäinen kilometri ennen kuin herra on saanut itsensä käyntiin. Nivelrikko selittää tuon asian. Kipulääkkeillä saadaan kuitenkin helpotusta herran arkeen - ja lenkkejäkin tietenkin lyhennetään ja vähennetään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Pennut syntyivät

Lomareissulla Hollannissa