Taas on näytelty

Fido on viettänyt viikon Korsossa, ensin yhdessä minun kanssani ja torstaista eteenpäin vanhempieni ja Epun hyvässä hoidossa ja seurassa.

Minulla alkoi loma torstaina ja aloitimme sen yrityksen matkalla Jällivaaran kansainväliseen koiranäyttelyyn. Fayza lähti siis yrittämään Ruotsin sertiä ja samalla Pohjoismaiden valion arvoa. Matkalle lähti mukaan myös Lassi, koska ajomatka oli pitkä ja mukaamme tuli myös ihana-ihana-ihana jackrussel-tyttö Sylvi (Riikolan Illusia).

Aiemmat kokemukset Fazusta muiden narttujen kanssa eivät antaneet odottaa levollista yhteiseloa Sypen kanssa, joten varauduttiin pitämään ne erillään.
Se varautuminen oli sitten aivan turhaa - alla oleva kuva on ensimmäiseltä illalta. Tytöt tulivat todella hyvin juttuun keskenään, mitään ongelmia ei ollut.

Lauantaina olivat kehässä Fayza ja espanjanvesikoira Rändi.

Fayzalla alkoi juoksu keskiviikkona, joten odotukset esiintymisen suhteen eivät olleet valtaisat - neitokainen kun ei pidä siitä, että takapuoleen kosketaan juoksun aikana. Tyttönen kuitenkin yllätti (taas) meikäläisen ja esiintyi oikein reippaasti. Se oli ainoa kooiker kehässä, tuomarina oli uusi tuttavuus Ranskasta, miellyttävä herrasmies Jean-Jaques Dupas. Tuomari piti Fazusta todella paljon (arvostelu) ja niinhän sieltä tupsahti koko satsi: ERI1, SA, PN1, SERT, CACIB, SE MVA, NORD MVA, ROP!


Rändi esiintyi todella kauniisti. Nuori poika on saanut hurjasti itseluottamusta parissa kuukaudessa. Tällä kerralla se riitti valioluokan koirien seassa tulokseen PU2, VASERT, VACAB. Tulevaisuuden lupaus!

Jäimme odottamaan ryhmiä ja Arja vei Fazun kehään. Eihän sieltä muuta taas tullut kuin läpijuoksu, mutta kivahan se oli taas viedä rotu näytille.

Päivän aikana tuli bongattua myös Jällivaaran ainoa kooikerhondje, Suomesta Maricosan's kennelistä haettu Sigge. Valokuvaaminen ei oikein onnistunut, koska poikaa kiinnosti vain ihanat tytöt Fayza ja Sype.

Illalla lähdimme majapaikastamme (B&B Gällivare, huippupaikka - suosittelen ehdottomasti) syömään ja jätimme koirat lepäämään huoneisiin. Fayzan ja Sypen välissä oli kompostikehikosta tehty aita, varmuuden vuoksi. Olimme poissa noin tunnin ja palatessamme huoneeseen oven takana odotteli kaksi tyttöä sulassa sovussa :). Noh, poistettiin sitten aita välistä ja loppuajan saivat olla vapaasti.

Sunnuntaiaamuna Lassi ja Fayza jäivät nukkumaan, kun me Sypen ja mukana olleiden Hennan sekä alaskanmalamuutti Ruskan kanssa lähdimme näyttelypaikalle.

Reissu jatkui entistä upeampana. Sype-sypsykäinen oli hienosti 18 russelin joukosta VSP ja sai siis sertin + cacibin ja voi nyt ylpeänä kantaa titteliä SE MVA. Sype oli muuten ainoa narttu, joka sai SA:n. Tiukka tuomari siis. Paljon onnea Satu!


Samaan aikaan toisessa kehässä pyörähtäneet Henna ja Ruska toivat mukanaan hieman paremman tuloksen: ROP, serti ja cacib. Ruskasta ei tosin tullut Ruotsin valio, koska malamuuteilla pitää Ruotsissa olla käyttötulos muotovaliotitteliin. Paljon onnea Henna!

Sunnuntaina emme jääneet ryhmiin vaan starttasimme auton keulan kohti kotia. Kotiin kurvasimme puolilta öin, väsyneenä mutta onnellisina.

Paljon kiitoksia matkaseuralla: Henna ja Ruska sekä Arja ja Rändi! Ja kiitos Satulle, kun annoit ihanan Sypen mukaamme! Sekä vielä kiitoksia Lassille - kaikesta <3!


Lassi lähti maanantaiaamuna aikaisin juna-asemalle ja sieltä pendoliinolla kohti Korsoa. Nyt Lassi ja Fido ovat jo kotimatkalla!!! Loma siis jatkuu - tosin perjantaina startataan vielä yrityksen näillä näkymin viimeiselle näyttelymatkalla Pärnuun.

Fayzan tämän vuoden näyttelytavoitteet on saavutettu: tittelirivistöön on saatu tavoitellut NO, SE ja POHJ MVA. Extrana rivistöön tuli maaliskuun Latvian matkalta LVV-13. Tältä vuodelta ulkomaan näyttelyt on Fazun osalta näytelty, kotimaassa näytellään vielä ainakin elokuussa kotinäyttelyssä Joensuussa. Ja eiköhän Spanieliliiton erkkari oli "pakollisena" listalla lokakuussa. Ja jos sitten vielä Voittaja-näyttelyihin joulukuussa :)

Kommentit

 1. Sigge on näköjään iso ja kaunis poika nykyään! :) Jos sinulla on enemmän kuvia hänestä niin lähetä minulle!!

  //Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Marika,
   pääkuva löytyy - yritän muistaa laittaa sen sinulle ensi viikolla. Sigge oli niin liikkuvaista sorttia, että kuvaaminen ei oikein onnistunut :).

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Pennut syntyivät

Lomareissulla Hollannissa