Itsenäisyyspäivävapaiden touhut

Torstai 5.12.
Lassi lähti risteilylle ja jätti meidät neljä jälkeensä :). Flirtti pääsi saattamaan Lassia juna-asemalle ja sen jälkeen Sohvin Valintaan hakemaan ruokaa itselleen. Kaupassa oli parimetrinen mies, joten tulipa samalla sosiaalistettua - Flirttiä ei moinen kumma tyyppi häirinnyt mitenkään. Päiväruoaksi pikkuinen sai ensimmäisen kerran kanankauloja. Vähän piti laittaa niitä pienempiin palasiin, mutta sen jälkeen rouske vaan kuului.

Fidon ja Fayzan lenkin jälkeen oli treenituokion aika. Fayza sai pelleillä kosketuskepin kanssa, Fido-tosikko teki rally-tokoa ja Flirtti pääsi tutustumaan kosketuskeppiin ja harjoittelemaan istumista.

Pienten unien jälkeen pirpana pääsi leikkimään naapuriin. Naapurissa oli huippuleikkikaveri: 6-viikkoinen mittelipoika. Ja tokihan sieltä löytyivät myös aikuiset mittelit Manta ja Taiga.
Perjantai 6.12.
Aamutoimien jälkeen Flirtti pääsi ensin takapihalle touhuamaan Fayzan kanssa. Tai oli Fidokin mukana, mutta touhuamisesta sen kanssa ei voine puhua. Fazu taisi löytää hangen alta maamyyriä, koska teki hankeen hurjia myyrähyppyjä - ja Flirtti tietenkin perässä.

Pian tulikin mukava tekstiviesti muutaman talon päästä - Flirtti oli tervetullut leikkimään tyttöjen kanssa. Sinne siis. Katjaanalla ja Artolla meitä odottivat sheltit Milla, Tilli ja Kipi, dreeveri Hippa ja suomenpystykorva Siru.

Vähän meinasi olla jännää, kun koiria oli niin paljon. Lopulta Siru osoittautui kaikista parhaaksi kaveriksi.
Flirtti, dreeveri Hippa ja pystykorva Siru
sheltti Kipi ja FlirttiUskoisiko tästä rauhallisesta otuksesta sen olevan vasta 4 kk vanha :)
kaunis Siru
Illalla Flirtti pääsi mukaan rautatieasemalle hakemaan Lassia junalta. Tyttönen otti suvereenisti tilan ja tilanteen hallintaansa ja hurmasi odottaessamme yhden nuoren miehen :).

Lauantai 7.12.
Aamulla nukuttiin normaalia pitempään ja Fayza herätti vasta ( :) ) kuudelta. Pirpana veteli vielä sikeitä häkissään ja kerkisin se nappaamaan ennen kuin aitaukseen tuli mitään. Pirpanan takapihakäynnin jälkeen se jatkoi uniaan ja minä lähdin Fidon ja Fayzan kanssa pitkälle aamulenkille. Nautiskelimme rauhallisesta aamusta yhdessä - koirat saivat juosta vapaana lähes koko lenkin.

Iltapäivällä koirat saivat poronluut syötäväkseen (tai lähinnä kalutakseen - putkiluut siis kyseessä. Naapurin Katja toi luita meille muovikassillisen eilen - paljon kiitoksia niistä! Flirtti veteli luuta kuin vanha tekijä, samoin Fidolle maistui. Fayza sen sijaan keskittyi vartioimiseen vaikka saikin luunsa omaan rauhaansa portin taakse.


Iltapäivällä ohjelmassa oli Fidon ja Fayzan lenkin aikana Flirtin treenituokio. Katsekontakti ja istuminen alkaa kerta kerralta sujumaan paremmin.

Yksi huippujuttu myös tältä päivältä: isot F:t sietävät pikku-F:ää koko ajan paremmin ja myös sisätiloissa olemme voineet pitää koko kolmikkoa yhdessä. Ulkona Flirtti ja Fayza touhuavat myyräjahdissa yhdessä ja innostuvat välillä juoksemaankin.

Lauantaipäivän päätteeksi Flirtti pääsi jälleen mitteleiden maailmaan. Ipana härkki pikkupoikaa minkä kerkisi, nyt pikkuiselta alkoi tulla jo takaisinkin :). Mantaa yritettiin saada leikkimään - tosin tavoitteena taisi olla harhautus, jotta olisi saanut Mantan luun itselleen. Naapurissa oli myös lapsivieraita, todella hyvä juttu.

Sunnuntai 8.12.
Aikainen aamuherääminen ja 5.30 pitkälle lenkille Fidon ja Fazun kanssa. Oletuksena tietenkin, että kun sunnuntaiaamuna lähtee näin aikaisin, niin eihän siellä ketään muuta liiku. Väärin! Päästiin ovesta ulos ja hetken päästä tajusin, että mitteleiden takaovi kävi. Sitten olikin jo liian myöhäistä - Fazu pinkoi täysillä kohti naapurin takapihaa. Onneksi Katja kuuli minun karjumisen ja ehti laittaa tytöt sisään. Anteeksi anteeksi!!!!
Sain otuksen pois väärästä paikasta ja pääsimme lenkille. Ja mitä näen seuraavaksi - tuoreet jäljet hangessä, ihminen ja koira, samaan suuntaan kuin me. Sen verran olen jo oppinut täällä liikkuvista, että pystyin 99% varmuudella arvaamaan ketkä ovat liikkeellä. Ja sen että he kääntyvät jossain kohdassa takaisin ja tulevat siis myöhemmin vastaan. Osasin siis olla tarkkana ja heti kun näin otsalampun valon edessäpäin, otin koirat kiinni ja siirryin sivuun. F&F ei vissiin edes tajunneet että siellä meni ihminen ja koira (naisella on ihan huippuhyvin koulutettu sakemanni, jota ei kyllä tarvitse mitenkään pelätä). Sen jälkeen saimme jatkaa melkein 10 km lenkkimme loppuun rauhassa.

Klo 11 oli ensimmäiset pentuharjoitukset koulun parkkipaikalla. Järkkään ne siis itse, koska muuten en löytänyt Flirtille sopivia treenejä. Paikalla oli Flirtin lisäksi 9 koiraa - rotuja pienistä isoihin. Upeasti meidän pikkuinen keskittyi tekemiseen eikä välittänyt muista koirista. Toki taukojen aikana olisi halunnut mennä moikkaamaan, mutta ei siitä pahemmin ottanut nokkiinsa vaikka ei päässyt.
Pian on aika startata vuoden viimeiselle viikolle Etelä-Suomeen. Fayza lähtee tällä kerralla mukaan ja lauantaina Pohjoismaiden Voittaja -näyttelyn jälkeen sitten ajelemme kotiin loppuvuodeksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Pennut syntyivät

Lomareissulla Hollannissa