Katso eläintä - Watch the Animal

Kanakurssilla tämä on ollut itsestäänselvyys - katso eläintä, älä tulkitse äläkä oleta.

No, miksi ihmeessä se on niin vaikeaa noiden omien koirien kanssa?

Flirtti on kohta 17 kk vanha ja toista juoksua odotellaan. Neiti siis aikuistuu kovaa vauhtia.
Fayzan (6,5 vuotta) kanssa on ollut erinäisiä vaikeuksia vuosien varrella ja sitä on oppinut katsomaan tarkasti ja pyrin mahdollisimman paljon ennakoimaan tilanteita sen kanssa.

Viimeisen pari kuukauden aikana meillä on ollut monta tiukkaa paikkaa, joissa tytöt ovat lähes ottaneet yhteen. Tilanteet liittyivät yleensä minun läsnäolooni ja siihen, että joku koirista oli lähelläni. Ennakkoajatukseni oli, että Fayzahan se taas on hankala - kaikissa tilanteissa olen estänyt Fayzaa ja "pelastanut" Flirtin.
Kunnes tuli se yksi päivä, kun satuin katsomaan Flirttiä Fayzan ollessa rauhassa sohvalla nukkumassa - voiko enää selkeämmät eleet olla: täysi tuijotus, jäykistyminen ja eteenpäin nojaaminen. Fayza reaktiivisena koirana murahti vastaan ja rähinä oli valmis alkamaan.

Mietin omaa toimintaani ennen näitä rähinöitä ja totesin, että olen aina toiminut, kuten Fayza olisi kaiken alku ja juuri. Fayzaa on komennettu, Fayza on käsketty sohvalta, Fayzalle olen mököttänyt. Kaiken lisäksi Flirtti on saanut treenien muodossa kaikista eniten huomiota. Voi Fayza-parka :(.

Muutin siis omaa toimintaani.
Fayza on saanut paljon treeniä: käymme tempputreeneissä, käymme välillä agilitaamassa ja ennen kaikkea treenailemme kotona kaikkea kivaa positiivisin keinoin eli koskaan ei kielletä, mutta palkka tulee vain halutusta toiminnasta.
Samalla Flirtti on joutunut opettelemaan oman vuoron odotusta. Tällä hetkellä vielä oven takana, mutta kuitenkin.

Sen jälkeen olen tarkemmin seurannut molempien tyttöjen eleitä: rauhoittavat eleet ovat lisääntyneet myös Flirtillä mutta ennenkaikkea Fayzalla.
Fayza hakeutuu nykyään viereeni, Flirtti voi tulla siihen samaan aikaan eikä se ole kummallekaan ongelma. Olen itsekin rennompi.

Tottakai pidän tuntosarveni edelleen valppaina ja seuraan tyttöjen eleitä, jotta saan katkaistua mahdolliset tilanteet heti alkuunsa. Flirtti onneksi lopettaa tuijotuksen pienestä vihjeestä kunhan sen huomaa heti alkuun.

Eli WATCH THE ANIMAL!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Pennut syntyivät

Lomareissulla Hollannissa