Mejäilyä

Flirtti on korkannut mejä-uransa kahdella peräkkäisellä kokeella sunnuntaina 12.7. ja lauantaina 18.7.

Ensimmäinen koe 12.7. oli Karjalan Spanieleiden järjestämä ja se oli varsinainen kotiseutukoe - meiltä oli koepaikalle noin 20 kilometriä.

12.7. Tuomarina Markku Hassinen, tulos AVO 0
  • Lähtömakaus kiinnostaa ja jälki-komennolla edetään jäljelle. 1 osuus aloitetaan jälkitarkasti ja ojan luona haetaan ylityspaikkaa. Vielä pari oik. puoleista tarkistusta ennen 1. kulmaa, jonka takaa tarkistaa jälkinarun verran ja etenee 2. osuudelle. 1. makaus merkataan hyvin. 2 osuus edetään välillä jäljellä tai lyhyitä tarkistuksia tehden. Aivan loppuosalla käy vas. jäljestä tarkistamassa hajut. 2. kulmalle tullaan jäljen suunnasta ja 2. makaus osoitetaan. Kulma teettää kovasti töitä, mutta viimein löytää jatkon 3. osuudelle. Heti 3. alussa ojan ylitystä odotellaan ja siitä selvittyään etenee jonkin matkaa taas hyvin jäljellä. Löytää kuitenkin paremmat tuoksut, jotka vievät koiran hakuun aj siitä 1. hukkaan. Osoitetaan uusi alku, jota edetään seuraavalle ojalle ja siinä taas etsitään ylitystä etenemättä siitä. 2. hukka. Samalla jäljestysajan ylittyessä tänään tuomari keskeyttää kokeen. Nuori lupaava koira tarvitsee lisää harjoitusta. Mennään loppuun harjoitellen sorkalle.
Toinen koe oli russeleiden käyttöleirin yhteydessä Ikaalisissa 18.7.
Tuomarina Mari Myllynen, tulos AVO 2
  • Koira tutkii lähtömakauksen, josta itsenäisesti maa- ja ilmavainuiseen, sopivavauhtiseen jäljestykseen. 1. osuuden alussa sorkanjäljet sotkevat jäljestyksen - hukka. Uusi alku, loppuosuus jäljellä tai sen tuntumalla. 1. kulmamakaus oikaisten koiroan mitalla. 2. osuus jälkitarkka. 2. makaus merkaten, kulma hyvin. 3. osuus vain yhdellä kaarteella. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Lupaava nuori jäljestäjä, jonka pisteitä harmittavasti pudottaa 1 hukka, oikaistu 1. kulmamakaus ja tarkistuskaarros. Tästä on hyvä jatkaa.
Sitten vaan uusi kokeita suunnittelemaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Pennut syntyivät

Lomareissulla Hollannissa