Minilomalla Liettuassa

Torstaina 2.7. starttasin Flirtin kasvattajan eli Karoliinan ja Flirtin emän omistajan eli Petran kanssa kohti Liettua Plungéa. Tähtäimessä oli kaksi kansallista näyttelyä eli Liettuan sertit haussa.

Minulla oli mukana Hennan Preety (tavoitteena Liettuan valionarvo) sekä Fayza muuten vaan ilman tavoitteita.
Karoliinalla ja Petralla oli mukanaan kuusi russelia: Flirtin emä Hilla, Flirtin puolisisko Hertta ja puoliveli Veikko ja lisäksi ei mitään sukua olevat Hippu, Gipsy ja Veni.

Reissu ei alkanut ihan suunnitelmien mukaan, sillä itselleni nousi keskiviikkona kuume ja torstaina Karoliina joutui vielä eläinlääkärireissulle. Kaikki kuitenkin selvisi ja matka alkoi yöpymisellä Korsossa vanhempien luona - siitä oli hyvä lähteä perjantaiaamun 7:30 laivaan.

Perjantai meni ajaessa, matkaan kului lähes 10 tuntia. Toki matkalle mahtui taukoja ja kaupassa käyntiä. Latviassa oli heti Viron rajan jälkeen isot tietyömaat, jotka hidastivat matkaamme lähes tunnilla. Lisäksi Riikassa olimme juurikin ruuhka-aikaan ja siellä tuhraantui aikaa huomattavasti.

Illalla olimme vihdoin perillä Plateliaissa majapaikassamme. Juuri ennen perille pääsyä poliisi pysäytti meidät - halusi nähdä rekisteritodistuksen ja ajokortin. Ilmeisesti kaikki oli kunnossa :).
Meillä oli käytössämme iso mökki, jossa oli kaksi perhehuoneistoa. Koirat asettuivat taloksi nopeasti, kunhan ensin kävimme aiheuttamassa ihmetystä lenkillä kahdeksan koiran kanssa.

Lauantaina oli ensimmäisen näyttelyn aika. Kooikerit ja russelit olivat samaan aikaan kehässä. Onneksi kehän laidalta löytyi avulias suomalainen cockeriomistaja, joka hyppäsi esittämään Preetyn ROP-kehässä. Fayza siis lauantaina ROP ja Preety VSP. Samalla Preetystä tuli Liettuan muotovalio.

Russelikehässä käyttöluokassa Veni loisti: lopulta siitä tuli paras uros ja se sai siis ison sertin. Junnunartuissa Hippu nappasi junnusertin.

Iltapäivällä palasimme vielä näyttelypaikalle pyörähtämään ryhmäkehässä Fazun kanssa, mutta pyörähdykseksi se nimenomaan jäi :). Tyttönen kuitenkin jaksoi esiintyä tosi hienosti, siitä olen iloinen.

Ryhmien jälkeen kauppaan ja hakemaan ruokaa. Kävimme majapaikan läheisestä pikaruokapaikasta tilaamassa pitsat (ihan siis menusta tilattiin ja ihmeteltiin, että onpa halpaa). Mentiin sitten autoon odottelemaan ja yhtäkkiä huomasimme, että tarjoilija palasi pikaruokapaikkaan viereisestä pikkukaupasta kolmen pakastepitsan kanssa. Ja uskokaa tai älkää: ne pitsat meille paistettuna tarjoiltiin :D.

Sunnuntaiaamuna mökin tyhjäys ja auton pakkaus. Sitten jälleen näyttelypaikalle. Kooikerit olivat kehässä heti aamusta. Tuloksena sama eli Fayza ROP ja Preety VSP.
Russeleissa jälleen Venille hienosti luokkaserti ja Hipulle junnuserti. Hipusta tuli siis Liettuan juniorivalio.

Heti kehien jälkeen lähdimme ajamaan kohti Tallinnaa. Matkalla vähän ostoksia ja illalla laivaan.
Laiva oli Helsingissä 00:30, pääsimme starttaamaan kohti kotia yhden maissa yöllä. Pitkän ajomatkan jälkeen olin maanantaiaamuna 7:30 vihdoin kotona ja pääsin nukkumaan.

Viikonloppu sujui helteisissä tunnelmissa, molempina päivinä taisi lämpötila nousta yli +30. Siksi olikin melkoinen shokki, kun vähän ennen Varkautta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä lämpömittari näytit +1.

Kuvia löytyy linkin takaa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Pennut syntyivät

Lomareissulla Hollannissa