Voihan vire ja poikkeusluvan hakua

Käytiin Fidon kanssa rally-tokokisoissa Kuopiossa eilen. Tavoitteena oli kaksi hyväksyttyä tulosta avoimesta luokasta. Mielestäni tavoite oli täysin realistinen, koska osaamme liikkeet ja eihän tuosta ole kuin reilu kuukausi, kun Mikkelistä saimme ensimmäisen hyväksytyn tuloksen.

No mutta - tämä koiran ohjaaja palautettiin taas maanpinnalle muistuttaen, että koira on elävä olento ja mitä tahansa voi tapahtua.

Itseäni jännitti ensimmäisessä kisassa aivan valtavan paljon. Ainahan minua jännittää, mutta nyt jännitti jotenkin ylikamalasti. Fidon vire oli taivaissa - tuollaisena on se ollut treeni- tai kisapaikalla viimeksi joskus huomattavasti nuorempana.
Nuo kaksi asiaa yhdistettynä: minä sähelsin (mm. unohdin kylttejä, liikuin jäykästi, ohjasin koiraa ihan oudosti) ja Fido oli valmiina sinkoamaan kaikkiin ilmansuuntiin --> tuloksena AVO 0 / 56 pistettä. Listalla mm. 3x10 pisteen virhettä. Mutta tuomari Taru Leskinen oli kirjoittanut kommentteihin kauniisti: "Koiralla vire todella korkealla. Luota koiraasi, koira on taitava :)".


Toisessa kisassa oma jännitykseni oli jo aisoissa ja radalle lähtiessämme Fidokin oli huomattavasti rauhallisempi ja viretila oli alempi. Pääsimme kolmannelle kyltille, kun viereiseltä radalta kuului kimeä-äänistä koiran kannustusta --> Fidon vire pomppasi uudelleen kattoon. No, sen jälkeen radan läpimeno olikin taas yhtä taistelua: kahdessa käännöksessä Fido kiersi kylttitelineen, eteentulossa se pyöräytti itsensä oikealle puolelle istumaan, seuraaminen oli poikittain pompottamista jne jne. Tulos AVO 0 / 61 pistettä. Tuomari Tiia Hämäläisen kommentti paperissa: "Hyviä pätkiä, koira vähän liian innokas tänään."

Videotkin ovat tulossa myöhemmin.

14.-15.5. pääsemme onneksi Fidon kanssa kanssa Koirakoulu Oppikoiran järjestämään Jirka Vierimaan impulssikontrollikoulutukseen. Nyt on odotukset jopa aiempaa korkeammalla sen suhteen. Lisäksi on alettava treenaamaan myös noita erilaisia ihmisääniä ym.

Ja jotta kaikki muuttuisi vielä hieman haasteellisemmaksi, Fidolla on tänään sunnuntaina aloitettu virtsankarkailulääkitys. Lääke on doping-listalla, mutta siihen voi hakea poikkeusluvan Kennelliitolta (kastroidun uroksen virtsankarkailu). Tuo lupa pitää siis nyt hakea hieman nopeammin kuin olin ajatellut, mikäli RTK2 olisi eilen irronnut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Pennut syntyivät

Lomareissulla Hollannissa