Pennut syntyivät

Flirtin ja Turbon (Jack Lee Reckless Raspberry x Rapunzellin Ball of Fire, linkki KoiraNetiin) pennut syntyivät 18.8.2017.

Flirtti teki synnytyksensä täydellisesti, kuten kaiken muunkin elämässään. Oppikirjan mukaan mentiin.

17.8. klo 15:15 lämmöt laskivat ensimmäisen kerran reilusti alle 37 eli olivat 36,8. Seuraavana yönä alkoi suolen tyhjennys ja petaaminen. Flirtti lepäili välit ja petaaminen jatkui koko yön.
Seuraavana päivänä vähän läähäteltiin ja vähän pedattiin, mutta suurimmaksi osaksi levättiin.

18.8. klo 13:50 limapussi oli tullut näkyviin ja Flirtti oli oksentanut vatsalaukun tyhjäksi. Pian Flirtti puri limapussin rikki ja siten vedet menivät.
Puoli kuuden maissa päästiin tositoimiin, kun supistukset alkoivat.

Ensimmäinen pentu, poika tekonimellä Esikoinen, syntyi 18:15. Se painoi syntyessään 151 g.

Flirtti puhdisti pennun tehokkaasti ja melkein heti supistukset jatkuivat.

19:08 syntyi toinen poika, tekonimeltään Sydänpylly, paino 188 g.
Pikaisen puhdistamisen jälkeen homma jatkui. Seuraava pentu syntyi 19:32. Sekin oli poika, tekonimeltään Pikkupoika, paino 144 g.
Tässä vaiheessa Flirtti piti pienen tauon ja ehti rauhoittua hetkeksi imettämään pentuja.
Seuraava pentu syntyi 20:15 - sekin poika. Tämä poika sai tekonimekseen Pallopylly, ja se painoi 150 g.
Neljännen pennun jälkeen Flirtti rahoittui silminnähden hoitamaan pentujaan. Mikäli en olisi maanantaisen röntgenin jäljiltä tiennyt siellä olevan vielä yhden pennun, olisin kuvitellut, että kaikki tulivat jo.

Flirtille saatiin stimuloitua supistuksia, mutta pentu ei lähtenyt syntymään.
Vähän ennen 23 soitin eläinlääkäripäivystykseen, joka onneksi oli Takilatiellä ja päivystävä eläinlääkäri Aho. Flirtti ja pennut kyytiin ja tutkittavaksi.
Röntgen osoitti, että pentu ei ollut vielä liikkunut kohdunsarvesta mihinkään. Aho päätti suorittaa sektion.

Flirtti nukutettiin ja pentu oli pian ulkona. Se oli vihdoin odotettu narttu, tekonimeltään Typy, joka kotiinpalattua punnittiin ja painoksi saatiin 170 g.Kotiinpaluun jälkeen Flirtti oli aluksi sekava ja halusi pois laatikosta. Parin tunnin jälkeen se kuitenkin rauhoittui ja pennut pääsivät imemään.

Tällä hetkellä pentulaatikossa on viisi pulskistuvaa pentua (kaikki olivat aamupunnituksessa saaneet lisää painoa) ja tyytyväisenä lepäävä emä.Tähän en olisi pystynyt ilman ihania ihmisiä ympärilläni. Koko tähänastisen projektin ehdottomasti tärkein tuki on ollut rakas ystäväni Henna (Kennel Mendikan), joka oli myös koko synnytyksen paikalla. Kiitos Henna <3!
Lisäksi Flirtin kasvattaja Karoliina (Kennel Jack Lee), Flirtin emän omistaja Petra, Kennel Suakkunan Satu, Kennel Goldfellown Heli, Kennel Varounin Katja sekä Kennel Zanilla's Marjo ovat olleet tärkeässä roolissa koko tähän astisen projektin ajan.
Lämmin kiitos kaikille <3!

Tytölle on jo olemassa koti - se menee ystävälleni sijoitukseen, mutta pojat tulevat myöhemmin poseeraamaan kodinetsintäkuvissa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Lomareissulla Hollannissa