Markiesje Fu tuli Suomeen

Sunnuntaina 6.8. aloitin pitkästä aikaa jännän matkan Hollantiin. Ensin junalla Vantaalle, maanantaiaamuna lentäen Amsterdamiin. Amsterdamissa auton vuokraus - ajo Goudaan, eteläiseen Hollantiin.

Ehdin pari tuntia tutkia Goudan kaunista keskustaa.
Vuokra-autoni upouusi Toyota Yaris
Ja sitten matkani jo kävi Fun kasvattajan kotiin. Fun kasvattajan Hanneken perhe oli ihanan vieraanvarainen: antoi minun yöpyä luonaan ja ruokkikin matkaajan. Fu kasvoi rakastavassa kodissa kauniin emänsä hellässä hoidossa.
Noortje, Fun emä
Iltapäivän ja illan vietin ihastellen pentuja ja väistellen teräviä hampaita :). Pentueesta oli jo kolme ehtinyt lähteä uusiin koteihin, mutta kolme oli vielä Fun seurana. Luonne-erot alkoivat pikaisesti näkyä ja huomasin, kuinka reipas ja rohkea pentu Fu on.

Tiistaina 8.8. aloitimme Fun kanssa pitkän kotimatkamme ajaen ensin lentokentälle. Alkumatkasta Fu itkeskeli mutta alkoi sitten nukkua.
Lentokentällä saimme mukaamme kauniin kooikerhondjetyttöpennun, Loisin. Lois (lausutaan Luiiz) on päivää nuorempi kuin Fu ja asuu nyt Hennan luona. Yhteislaumamme siis sai kaksi uutta jäsentä.

Lento sujui hyvin vaikka portilla tulikin jännät paikat. Check-inissä ei sanottu mitään siitä, että kaksi pentua oli samassa kassissa. Yhtäkkiä se portilla olikin ongelma, ja porttihenkilökunta halusi varmistuksen Finnairilta. Miljoonan hikipisaran jälkeen pääsimme koneeseen ja matka kohti Suomea alkoi.

Jossain vaiheessa lentoa pennut vähän ääntelivät ja vaihtoivat paikkoja, mutta rauhoittuivat sitten uudestaan nukkumaan. Helsinki-Vantaalla tarkistin vessassa pentujen pissa-alustan (se oli kuiva) ja ne pääsivät jaloittelemaan kun odottelin laukkua ruumasta.

Lentoasemalta hyppäsimme lähijunaan ja ajelimme Tikkurilan asemalle odottamaan pendolinoa. Pennut pääsivät ensimmäisen kerran kotoa lähdettyään ulos ja pisuthan tulivat hienosti sinne.

Junamatkalla meitä viihdytti (ja me viihdytimme) ihana konduktööri (jonka piti heti käydä googlesta etsimässä markiesje), useita lapsia sekä muut vaunun matkustajat. Lappeenrannan jälkeen Fu ja Lois alkoivat vihdoin leikkiäkin, mutta väsymys alkoi olla sitä luokkaa, että piti laittaa ne jäähylle lepäämään.
Fu ja Lois sylissä
Varttia vaille yhdeksän saavuimme vihdoin Joensuun asemalle, jossa Lassi ja Henna olivat meitä vastassa. Veimme Hennan ja Loisin kotiin ja ajoimme sen jälkeen Aavarantaan ensimmäistä tutustumista varten.
Fido, Fayza ja Flirtti pääsivät kukin lyhyesti haistelemaan Futa. Päivä oli pitkä, joten pian suuntasimme kotiin.

Lassi nukkui Fun kanssa olohuoneessa ja minä muiden kanssa makkarissa. Yö oli mennyt suhteellisen rauhallisesti: muutama piippaus ja yksi ulkona käynti. Muuten Fu oli nukkunut.

Tänään on sitten tutustuttu toisimme koko lauman voimin.
Pikkuhiljaa hyvä tulee.

Aamusta Fu sai myös Loisin kylään eli eiliset leikit pääsivät jatkumaan.

Fulla on oma Facebook-sivu, jossa pääsee seuraamaan Suomen toisen markiesjen elämää.
https://www.facebook.com/MarkiesjeFu/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentusuunnitelmia

Kasvattajan vaikeita hetkiä