Pohjoismaiden Voittaja -näyttely 2022

Perjantaina 2.12. vietiin Flame ja Flirtti hoitoon Moppeen ja Miiruun ja startattiin kohti Etelä-Suomea Fun ja Fian kanssa.

Kooiker-aikaan joulukuun Voittaja-näyttelyviikonloppu oli lähes vakio, mutta nyt on ollut viiden vuoden tauko osallistumisessa. Itse asiassa edellisen kerran vuonna 2017 Fayza osallistui veteraaniluokassa Pohjoismaiden Voittaja -näyttelyyn ja saavutti silloin PMVV-17 tittelin.

Jäimme yöksi Heinolaan Heinäsaari Campingin mökkiin, joka oli oikein viihtyisä ja lämmin. Siitä meillä oli aamulla mukavasti vain 1,5 tunnin ajomatka Helsingin Messukeskukseen.

Olimme perillä hyvissä ajoin ja siten koirilla oli riittävästi aikaa tottua paikkaan, hälinään, ihmisiin ja koiramäärään. Aluksi oli haukkumista ja ääntelyä, mutta riittävän tottumisajan ansiosta molemmat olivat kehässä kuin vanhoja tekijöitä.

Markiesjeja oli kehässä viisi kappaletta: junioriuros Liamolakritstroll "Topi", valiouros Fu, juniorinartut Happy Dancing Lada Isabel "Minka" ja Fia sekä avoimen luokan narttu Keijulakritstroll "Keiju" (joka valioitui edellisenä päivänä). Tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen.

Sekä Fu että Fia esiintyivät kauniisti, saivat omannäköiset arvostelut ja huipputulokset.

Fu: ERI1, SA, PU1, NORD SERT, Pohjoismaiden Voittaja 2022, ROP

Fia: ERI1, SA, PN1, NORD SERT, Pohjoismaiden Voittaja 2022, Pohjoismaiden Juniorivoittaja 2022, JUN-ROP ja VSP

Fun arvostelu:
Hyvä koko ja mittasuhteet. Oikea päänmuoto. Kevyet korvat. Hyvä selkälinja. Sopiva luuston vahvuus. Hyvät raajojen kulmaukset. Oikea karvanlatu, mutta karva voisi olla hieman sileämpää. Säännölliset liikkeet. Reipas käytös.

Fian arvostelu:
Hyvä koko ja mittasuhteet. Sopiva luuston vahvuus. Hyvä pää, silmät voisivat olla tummemmat, ja korvat asettua tiiviimmin poskenmyötäisiksi. Hyvä selkälinja. Hyvät raajojen kulmaukset. Tarvitsee vielä saada hieman lisää rungon tilavuutta. Oikea karvanlaatu, mutta karva on vielä lyhyttä. Liikkuessa eloisa.


kuva Päivi Suonpää

Fia Paras Narttu 1

kuva Päivi Suonpää

VSP Fia, ROP Fu (Fun esittäjänä ystäväni Henna)

JUN VSP Topi, JUN ROP Fia


Fian video aamun harjoituskierrokselta, Fun videot arvostelukehästä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markiesje Fu tuli Suomeen

Rakas Fayza sateenkaarisillalle 16.12.2019

Fu ja Flame MH-luonnekuvauksessa Sulkavalla