Virallisia terveystarkastuksia ja Flirtille senioritarkastus

Tiistaiaamupäivä 13.12. käytettiin tutun eläinlääkärin eli @TohtoriKontu luona.

Fialta tutkittiin polvet (PL 0/0), lonkat, kyynärät ja selkä. Flamelta tutkittiin polvet (PL 0/0).
Ja Flirtiltä tutkittiin selkä ja etujalat, koska ikää on yli 9 v ja agility lajina on rankka kropalle.


Fian kaikki kuvat näyttävät oikein hyvältä ja odotettavissa on toivottavasti priimat tulokset. Ne toki varmistuvat vasta Kennelliiton lausunnon yhteydessä.






Flirtti on harrastanut koko elämänsä agilityä ja nyt ikää on jo yli 9 vuotta. Sillä on hieman käyrät etujalat ja niiden kanssa on ollut pieniä ongelmia, joten halusin varmistaa vieläkö ura voi jatkua.

Vasemmasta etujalasta Flirtiltä on aiemmin amputoitu varvas. Nyt selvisi, että vastaava murtuma on ollut myös oikeassa jalassa ja lisäksi löytyi vanha murtuma nuljuluusta. Flirtin kipukynnys on huiman korkea, koska se ei ole koskaan näyttänyt kipuja - mutta eipä se näyttänyt vasemmassa etujalassaankaan.

Selkä näytti oikein hyvältä ja terveeltä, samoin muut nivelet.

Molemmista etujaloista löytyi nivelrikkomuutoksia. Juttelin pitkään eläinlääkärin kanssa ja hän oli sitä mieltä, että agilityä ei tarvitse lopettaa, koska se tuo niin paljon iloa ja sisältöä Flirtin elämään. Sovittiin kuitenkin, että Flirtti syö nyt 10 päivän kipulääkekuurin ja mikäli sen myötä käytöksessä tapahtuu muutos, mietitään agilityn jatko uudestaan.











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentusuunnitelmia

Markiesje Fu tuli Suomeen

Fu ja Flame MH-luonnekuvauksessa Sulkavalla