Iso palanen sydämestä puuttuu – Flirtti on poissa

Flirtti – koira, joka avasi harrastusmaailman mahdollisuudet

Flirtti oli koira, joka teki itselleen. Se rakasti agilityä, ja nimenomaan sitä juoksemista ja esteitä – ei niinkään yhdessä ohjaajan kanssa tekemistä. Ohjaaja oli sille välttämätön paha, jonka hitaudesta ja huonoista ohjeista myös ilmoitettiin kuuluvasti.

Mejässä se eteni pienten jalkojensa mahdollisuuksien mukaan. Välillä nenä pysyi verijäljellä, yleensä se löysi jotain huomattavasti kiinnostavaa, kerran jopa tuoreet karhun jäljet.

Kotona Flirtti oli lähellä emäntää. Viimeiset vuodet asuttiin Maukkulassa, jossa emäntä teki töitä saunarakennuksessa. Koskaan ei tarvinnut töitä tehdä yksin vaan Flirtti oli aina mukana. Öisin se valtasi sängystä valtavan tilan, vaikka oli itse niin pieni. Se ei myöskään väistänyt vaikka kuinka yritti pyytää.

Uiminen ja vedessä plutaaminen olivat myös Flirtille rakas harrastus. Viimeiset kolme vuotta asuttiin järven rannalla ja veteen pääsi lämpimään aikaan päivittäin. Flirtti sekä nouti lelua järvestä että vaan uiskenteli huvikseen. Hellekeleillä iltapäivän lenkit tehtiinkin viimeisinä vuosina järvessä.

Flirtti oli loistava reissukoira. Se teki pitkiä automatkoja kanssamme nukkuen aina kun auto liikkui. Se oli aina valmis tutkimaan uusia paikkoja, oli se sitten patikkapolku Lapissa tai kaupunki Hollannissa. Tauoilla se istui isännän sylissä ja hurmasi ihmisiä nappisilmillään. Ohikulkijat alkoivat aina hymyillä nähdessään Flirtin. Ainoa huono puoli oli se, että Flirtti vihasi muita koiria ja siten piti olla tarkkana, että se ei päässyt liian lähelle vieraita koiria. Onneksi se oli niin pieni, että tarvittaessa sen pystyi aina nostamaan syliin.

18.8.2017 se synnytti maailmaan ihanat 5 pentua, meidän omat flirttailijat. Flirtti oli loistava emä, hoiti ja leikitti pentujaan. Tytär Pimu kävi meillä jonkun verran ensimmäisen vuoden aikana, mutta sen jälkeen Flirtti ei oikein enää tytärtään suvainnut lähelleen.

Vuonna 2018 Flirtti loukkasi agilityssä oikean etujalkansa varpaan ja lopulta se piti amputoida. Kahdeksanvuotiaaksi se myös lenkkeili mielellään, mutta sen jälkeen se alkoi kieltäytyä lenkeistä. Pikkuhiljaa alkoi epäilys kasvaa, että etutassuissa ei ole kaikki kunnossa. Joulukuussa 2022 jalat kuvattiin ja niinhän se oli – nivelrikko tassuissa ja epäilys, että myös kyynärä ja olka oli jo viallinen. Noin 8 kuukautta selvittiin Daxocoxin avulla, mutta sitten kivut alkoivat lisääntyä. Syyskuun lopussa 2023 oikea etujalka kuvattiin uudestaan ja todettiin, että amputoitu varvas vaatisi lisäoperaatiota ja lisäksi saman jalan ulommainen varvas pitäisi amputoida. Päätös oli alusta asti selvä, lisäamputoinneilla vain antaisimme itsellemme aikaa ja toisaalta Flirtin elämä muuttuisi entistä hankalammaksi. Päätettiin siis edetä lisäkipulääkkeiden voimalla.

Nyt kipulääkkeet eivät enää auttaneet ja oli aika päästää Flirtti kivuistaan.

Ikävä on valtava 💔. Onneksi muistot säilyvät ja tällaisena minä haluan Flirtin aina muistaa.


Jack Lee Reckless Raspberry 18.9.2013 - 28.2.2024
























Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentusuunnitelmia

Kasvattajan vaikeita hetkiä

Markiesje Fu tuli Suomeen