Kasvattajan vaikeita hetkiä

Viimeinen puoli vuotta on tarjoillut kasvattajan "huippuhetkiä".

Ensin Fialla oli outo juoksu, eikä astutus onnistunut (tällä hetkellä olen tyytyväinen, että niin tapahtui).
Sitten Lillan sapelihammas.

Ja nyt.

Jo pari vuotta on ollut tiedossa, että Hollannin jalostustoimikunta selvittää, pitäisikö Fian emän Jaydin ja Fian tädin Jojon pentueet sulkea pois jalostuksesta. 

Fian sisko Lola jouduttiin lopettamaan 5 kk iässä vatsaongelmien vuoksi. Tuolloin ei osattu ajatella, että kyseessä olisi mitään koko pentueeseen liittyvää. 

Fian tädin Jaydin kaksi pentua sairastuivat jonkinlaiseen autoimmuunisairauteen ja molemmat jouduttiin lopettamaan alle vuoden iässä.

Huhtikuussa 2023 sain tiedon, että jalostuskäyttöä pitää harkita erikseen näiden tietojen perusteella. Ja että jalostustoimikunta selvittää asiaa.

Sen jälkeen en pyynnöistäni huolimatta saanut vastausta ennen kuin tämän viikon tiistaina. Ensimmäisen kerran he kirjoittivat suoraan, että jalostuskäyttöä ei suositella ja että mitään lisätietoa ei edelleenkään ole. Ymmärrän täysin, että myös he tekevät selvitystöitä vapaaehtoispohjalla eikä aika riitä. Silti turhauttaa valtavasti, että on mennyt jo 1,5 vuotta Fian serkkujen kuolemasta eikä edelleenkään ole mitään tietoa.

Mutta siis, meille ei tule Fian pentuja tänä kesänä. Suuren suuri pettymys kasvattajan näkökulmasta.
Ja sitten toisaalta Fian omistajan näkökulmasta - meillä on nyt koko kesä aikaa kisata 💜.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentusuunnitelmia

Markiesje Fu tuli Suomeen