Kennel Featherfox

Kennelnimi Featherfox on hankittu vuonna 2008. Tuolloin haaveena oli kooikerhondje-rodun jalostus ja kantanarttunani piti olla Hollannista tuomani kaunis Fayza eli Royal Fayza v. Dyjadin.

Sain kuitenkin mahdollisuuden liisata omalle urokselleni nartun eli Featherfox A-pentue syntyi yhdistelmästä Callitris Hunyadi Erminia "Fido" x Oakmeadow Cinnamon Cream "Midori".
Pentueeseen syntyi 3 poikaa: Aiko, Anzen ja Akira.

Fayzan jalostuskäyttö ei onnistunut suunnitelmien mukaan vaan se ei tullut kantavaksi kuin kerran. Ja tuolla kerralla se synnytti yhden kuolleen pennun.

Uuden kasvattajasitoumuksen olen allekirjoittanut 5.2.2022.

Olen jo vuodesta 2006 haaveillut terrieristä vaikka tuolloin ajatuksissa olikin parson. Vuonna 2013 haaveeni vihdoin toteutui ja sitä ennen se oli täsmentynyt olemaan tappijalka eli jackrussellinterrieri.
Tuo pieni ja pippurinen rotu vei sydämeni lopullisesti Kennel Suakkunan Sylvi-nartun kautta 💖.

Syyskuussa 2013 syntyi Jack Lee -kenneliin 2 nartun ja 4 uroksen pentue. Tuon pentueen isänä oli norjalainen käyttövalio ja emänä mejää ja keinoluolia harrastanut narttu. Ja sieltä tuli toinen nartuista meille - meidän omaksi Flirtiksi.

Flirtti synnytti ainoaksi jääneen pentueensa 18.9.2017. C-pentueeseen syntyi 4 poikaa ja yksi tyttö: Casanova, Captain, Coder, Cowboy ja Chick. Narttupentu jäi omistukseeni, mutta valitettavasti sen luonne ja terveys ei riittänyt jalostuskoiraksi.

Markiesjeen ihastuin rotuna jo vuonna 2009, kun kooikerhondjien myötä pääsin paremmin tutustumaan hollantilaisiin rotuihin. Ensimmäinen oman markiesjen, uros Fun, saimme vihdoin kesällä 2017. Ja narttu-markiesjen, Flamen, saimme Suomeen vuonna 2020. Tämä kaksikko aloitti markiesjen kasvatustyöni ja D-pentue syntyi 25.4.2022.

Minulle on jalostusvalinnoissani tärkeintä terveys ja hyvä luonne sekä rodunomaiset käyttöominaisuudet. Tästä syystä olen myös valmis tukemaan kasvattieni terveystutkimuksia palauttamalla pienen osan kauppahinnasta virallisten tutkimusten ja MH-luonnekuvauksen tai luonnetestin jälkeen. Minulta saa myös tukea rodunomaisten harrastusten (ja toki myös muiden) aloittamisessa.

Koirien luonteen ja käyttäytymisen tutkimiseen olen panostanut viimeisen 14 vuoden aikana paljon. Opiskelin Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa ongelmakoirakouluttajaksi ja valmistuin vuonna 2010 (ei virallinen tutkinto). Vuonna 2010 innostuin MH-luonnekuvauksesta, joka veikin pikkusormen saatuaan koko käden. Monien vaiheiden ja koulutusten jälkeen valmistuin MH-luonnekuvaajaksi syksyllä 2016.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakas Fayza sateenkaarisillalle 16.12.2019

Markiesje Fu tuli Suomeen

Fu ja Flame MH-luonnekuvauksessa Sulkavalla